Zorgverzekering

Zorgverzekering

Per 1 januari 2004 is fysiotherapie (en zijn specialisaties) voor het grootste deel uit de basisverzekering gehaald. Dat betekent dat u in de meeste gevallen aangewezen bent op uw aanvullende verzekering. De zorgverzekeraars hebben verschillende polissen voor de aanvullende verzekeringen uitgegeven. Het is raadzaam na te gaan hoe u verzekerd bent en welke vergoeding voor fysiotherapie (en zijn specialisaties) is opgenomen in uw polis.

Met een aantal zorgverzekeraars heeft het A-team fysiotherapie praktijk een contract gesloten en kunnen we de nota's direct bij de zorgverzekeraar indienen. Indien de praktijk nog geen contract heeft met uw zorgverzekeraar zouden wij dit alsnog kunnen regelen. Is dit niet het geval dan dient u eerst bij de praktijk á contant te betalen. Vervolgens kunt u de nota zelf bij uw verzekeringsmaatschappij indienen. De vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeringsvoorwaarden.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)

Sinds 1 januari 2006 kunt u zonder verwijzing van de arts naar de fysiotherapeut.

Ook al is wettelijk bepaald dat u geen verwijzing meer nodig heeft, zijn er een aantal zorgverzekeraars die in hun polisvoorwaarden hebben opgenomen dat u wel een verwijzing nodig heeft om de intake, onderzoek en behandelingen vergoed te krijgen. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing noodzakelijk.